Manners-groene-stad-2We leven nu al met 7 miljard mensen op aarde en de bevolking blijft onverminderd doorgroeien. Naar schatting zullen we in 2050 met 10 miljard mensen zijn. Deze groei geeft ons enorme uitdagingen, onder andere op het vlak van voedsel en energie. In China nemen ze de uitdaging graag aan en zien ze een oplossing in klimaatneutraal groeien.

“De oplossing is volgens hen een stad die letterlijk groen is. Het plan voor deze stad, genaamd Liuzhou Forest City, begon een aantal jaar geleden op de tekentafel van Stefano Boeri. Inmiddels zijn de eerste stenen gelegd en de verwachting is dat over drie jaar de eerste bewoners welkom geheten kunnen worden.

Uiteindelijk moeten er dertigduizend mensen gaan wonen in deze met bomen en planten begroeide metropolis. Naast de vele appartementen komen er ook kantoorpanden, hotels, winkels, een ziekenhuis en scholen. Forest City gaat dus een op zichzelf staande stad worden die door middel van een hogesnelheidslijn verbonden wordt aan Liuzhou.

Zoals je kunt zien, past Forest City perfect in de groene omgeving en dat is te danken aan de veertigduizend bomen en bijna een miljoen planten die de stad rijk is. De meer dan honderd verschillende soorten planten en bomen filteren de lucht, werken als een natuurlijke geluidsbarrière en stimuleren daarnaast ook nog de biodiversiteit.”

Bron: Manners