hyundai_waterstofauto_ct3Hyundai heeft de naam en actieradius van zijn eerste waterstofauto onthuld. Dat werd bekend op de Consumers Electronics Show (CES 2018) in Las Vegas. De Hyundai Nexo zal een actieradius hebben van bijna 600 kilometer op een volle tank. Hyundai verwacht de auto na de zomer van 2018 in Nederland te kunnen leveren.

“Er zijn maar weinig autofabrikanten die een toekomst zien in waterstofauto’s, met Hyundai en Toyota als meest prominente uitzonderingen. Ook BMW heeft naar verluidt een waterstofauto op de rol staan.

Toyota heeft met de Mirai al tijden een waterstofauto op de markt, maar de verkoop ervan beperkt zich momenteel tot een minimum. Yoshikazu Tanaka, hoofdingenieur bij Toyota, sprak eerder over een kip/ei-probleem: niemand koopt een waterstofauto omdat er geen tankstations voor waterstof zijn. Tegelijkertijd bouwt niemand een tankstation voor waterstof omdat er geen waterstofauto’s zijn.

De Nexo is onderdeel van Hyundai’s bredere plannen op het gebied van duurzame mobiliteit. Het automerk wil in de aankomende jaren zowel elektrische als waterstofauto’s op de markt brengen. Met de Ioniq, die als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische variant beschikbaar is, bracht het bedrijf vorig jaar al een duurzaam model op de markt.”

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven