Het bedrijfnews-Hotiled-wins-Gio-2016-home-768x300 Hortilux heeft de award ‘Goed Industrieel Ontwerp’ (GIO) 2016 gewonnen de HORTILED Inter. Dit armatuur is ontworpen voor tussenbelichting van hoge draad-teelten, zoals tomaten en komkommers.

“Het armatuur wordt geplaatst tussen het gewas als aanvulling op topbelichting. De slimme reflector in de HORTILED Inter zorgt volgens het bedrijf ook tussen het gewas voor een betere lichtverdeling dan vergelijkbare producten in de markt. Met dit armatuur worden de bladeren aan de bovenkant belicht, daar waar de plant het licht het beste benut.

De connectoren en de aparte driverbox zorgen voor een eenvoudige installatie en onderhoud. Het robuuste en ranke ontwerp zorgt voor minimale lichtonderschepping en is uitermate geschikt voor ‘heavy duty’-omstandigheden in een kas.

De HORTILED Inter is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Flex/Design uit Delft. De HORTILED Inter maakt onderdeel uit van een nieuwe generatie armaturen waaronder ook de HORTILED Top en HORTILED Multi.”

Bron: LED Magazine